.
Taxi
Garage
Rijopleidingen
Leerwerkbedrijf
ing - SALDERS Groep

Wat is SALDERS Dagbesteding

SALDERS dagbesteding is een kleinschalig dagbestedingsproject voor (jong)volwassenen met een lichamelijke en/ofverstandelijke beperking, waarbij wij onze verstandelijk beperkte medemens willen begeleiden in het participeren in de samenleving. Dit vindt plaats door werkzaamheden te verrichten op de locatie aan de Neonweg 5, in de gemeente Almere.
Momenteel zijn er werkplekken gecreëerd bij de garage/wasstraat/pompstation van Vakgarage SALDERS voor 5 dagen per week, in de keuken/kantine van SALDERS en als busbegeleiding bij Taxi SALDERS voor 5 dagen per week. De kantine van SALDERS fungeert als gezamelijke ruimte voor alle afdelingen binnen de SALDERS groep. Tevens worden hier partijen, seminars, trainingen, vergaderingen en feestavonden georganiseerd.
De werkzaamheden zullen divers en zinvol zijn en worden aangepast aan de kwaliteiten en het werktempo van de deelnemers.

Onze visie

Wij geloven dat SALDERS Dagbesteding tussen mensen met- en mensen zonder beperking een diepgaande uitwerking heeft op beiden. Op een onnavolgbare wijze kunnen mensen met een beperking hun medemens ’aanraken’, boeien en inspireren. Mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking op hun beurt spiegelen zich aan hun medemens.
Zo mogen wij van elkaar leren, voor elkaar zorgen en met elkaar leven.


Diverse functies bij SALDERS Dagbesteding

Wat is Dagbesteding bij Vakgarage SALDERS ?

Vakgarage SALDERS laat (technische) mensen met een beperking tot ontwikkeling en ontplooiing komen. Mensen met een handicap of beperking, van welke aard dan ook, kunnen een technische inslag hebben. Om deze mensen een plekje in de techniek te geven en zich te ontplooien heeft SALDERS ruimte gemaakt in de Vakgarage. Onze Vakgarage wordt daarom ook wel een zorggarage genoemd en is te vergelijken met een technische zorgboerderij.

Wat bied Vakgarage SALDERS ?

Dagbesteding voor mensen met een beperking of een handicap omdat veel van deze mensen een zinvolle dag besteding willen hebben.
Mensen kunnen kennis maken met autotechniek, metaaltechniek, magazijn en receptie door bijvoorbeeld auto demontage, kleine of grotere reparaties, lassen en werkstukken maken, plannen, onderdelen bestellen enz, enz.

Wat doet Vakgarage SALDERS ?

Een persoonlijke benadering staat voorop daar voor bieden we de cliënten de mogelijkheid om aan elk van deze werkzaam heden deel te nemen om zo te kunnen bepalen wat het beste bij hem of haar past, of om gewoon een grote variatie in de dag besteding te houden.
Voor degene die meer wil dan een dag besteding bieden we een leer traject aan passend bij het niveau van de cliënt.

Waarom Dagbesteding bij Vakgarage SALDERS ?

Iets maken of repareren geeft een enorme stimulans van zelf vertrouwen van de cliënten en vergroot het gevoel van eigen waarde in de maatschappij. Door in eigen tempo te leren kan er een aan sluiting ontstaan op een gewone baan of een baan in een sociale werk plaats of een betere over gang gecreëerd worden tussen school en werk.
Voor mensen met een verstandelijke beperking of (ex)psychiatrische cliënten is dit de manier voor een zinvolle dag besteding.
Tevens wordt het samenwerken tussen de cliënten onderling gestimuleerd.

Dagbesteding bij Taxi Salders (Busbegeleider)

Steek je graag je handen uit de mouwen? Vind je het leuk om iets te doen? Bij Taxi Salders kun je de chauffeurs ondersteunen door het zware werk uit zijn/haar handen te nemen. Denk hierbij aan: Aanbellen bij de klant, mensen binnen ophalen uit ziekenhuizen, rolstoelen vastzetten in de bussen etc. etc. Iedere dag een gezamelijke lunch op kantoor. Je ontmoet enorm veel mensen, je leert en ontwikkelt je verder door het contact met de klanten in de bus.

Voor wie?

Iedereen met een (verstandelijke/lichamelijke) beperking kan als busbegleider aan de slag bij Taxi Salders.

Wat is het?

Je gaat aan de slag met één van de daarvoor getrainde chauffeurs van Taxi Salders. Je krijgt daarbij ondersteuning van een begeleider. Welke begeleiding nodig is, is voor iedereen verschillend. De ondersteuning wordt afgestemd op de vraag die jij hebt. We gaan er samen mee aan de slag.

Wat kun je doen?

Dit is voor iedereen verschillend, maar denk bijvoorbeeld aan:

– Portier openhouden voor klanten;
– Aanbellen bij klanten en aangeven dat de taxi voor de deur staat;
– Klanten binnen in ziekenhuizen ophalen (onder begeleiding);
– Klanten een arm aanbieden richting de taxi;
– De computer in de taxi bedienen (starten van taxiritten etc.);
– Zorgen dat de klanten een prettige rit hebben door met ze te praten;
– Bus schoonmaken (samen met de chauffeur);
– Rolstoelen vastzetten in de bus.

Assistent kok

De SALDERS Groep is gevestigd in Almere aan de Neonweg 5. Het is één van de weinige bedrijven waar mensen met een verstandelijke beperking dagbesteding doen in een commercieel bedrijf. De assistent kok houd zich vooral bezig met de keuken en de bediening.
De kantine van SALDERS is tussen 12.00 en 13.00 druk bezocht door alle mensen die dagbesteding doen bij SALDERS, de monteurs van de Vakgarage en de mensen die op kantoor van Taxi SALDERS aan het werk zijn. SALDERS is een gevestigde naam in Almere en omstreken.
Cliënten worden begeleid door professionele horecamedewerkers.

Voor wie?

Voor veel cliënten is dagbesteding mogelijk, omdat er zowel voor als achter de schermen gewerkt kan worden. De werkzaamheden worden afgestemd op de ontwikkelingsmogelijkheden van de cliënten. Cliënten moeten hygiënisch en netjes kunnen werken en om kunnen gaan met rustige en drukke momenten.

Activiteiten en werkzaamheden

In de keuken:
– leerplek voor assistent-kok;
– voorbereiden van gerechten (bijvoorbeeld groenten snijden);
– tafel dekken en afruimen(inruimen vaatwasser).

In de huishouding(facilitair):
– Stofzuigen van de kantoren;
– legen van prullenbakken.

In de bediening:
– ontvangen van de gasten;
– bestellingen opnemen;
– serveren van koffie.

Werkwijze

De doelstelling van SALDERS Dagbesteding is het integreren van mensen met een verstandelijke beperking in de maatschappij. In de kantine streven we erna dat deze mensen op een respectvolle manier behandeld worden en zich kunnen ontwikkelen in een horeca-bedrijf.

© 2017 - SALDERS Groep