Winterbanden wissel

Een band is het meest belangrijke onderdeel van uw auto en dient dus ook goed onderhouden te worden. Laat dan ook regelmatig naar uw banden kijken. Vertrouwt u het niet of wilt u weten hoe het ervoor staat, kom dan gerust langs bij Autobedrijf Salders voor een geheel vrijblijvend deskundig advies.

Winterbanden
Winterbanden worden steeds meer verkocht omdat een winterband wel degelijk meer biedt, ook hier in Nederland. Zodra de temperatuur onder de 7 graden komt geeft een winterband aanzienlijk meer grip op een droog, beregend of besneeuwd wegdek. Het moderne winterprofiel is geruisarm en heeft zeer veel lamellen in het loopvlak. Deze zorgen voor een zaagtand-effect waardoor de grip sterk verbetert.

Dus is het voor uw eigen en andermans veiligheid een goede zaak om deze zachtere bandensoort te monteren tijdens winterse omstandigheden.

Overige services
APK-keuring
Remmen
Onderhoud & reparatie
Storingsdiagnose
Kleine beurt
Grote beurt
Airco service
Occasions
Zomer- & wintercheck
Naast de juiste banden is het essentieel dat uw auto in een goede staat van onderhoud is.

Autobedrijf Salders kent daarom géén begrippen als winterwisseldagen of andere momentopnames. Wij nemen liever de tijd voor u en daarom onderwerpen we uw auto tijdens een bandenwissel gratis aan een seizoenscontrole, zoals een zomer- of wintercheck.

Bandenopslag
Wissel uw banden en sla deze kostenloos op in onze garage.

Uw banden worden niet opgeslagen in een container waar het kan vriezen, maar liggen in onze inpandige opslag.

Band + velgcombinatie
Veel automobilisten kiezen, naast winterbanden, tevens winter-velgen. En niet zonder reden. Wist u dat u, na een eenmalige investering, ruim € 50,- per jaar bespaart tijdens de bandenwissels?

Bovendien kunnen onze adviseurs en specialisten een set samenstellen die precies past bij uw wensen en eisen.Naast een breed assortiment after-market velgen bieden wij u tevens originele OEM-(look) velgen, passend bij uw eigen automerk.

Zo leveren wij bijvoorbeeld zowel origineel als replica’s voor uw Volkswagen, Audi of Porsche en ziet uw auto er ook in de winter goed uit!

Winterbanden verplicht?
Gaat u met de (bedrijfs)auto naar het buitenland? Zoals u wellicht weet gelden er in elk land andere regels voor het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen.

Op www.bovag.nl/winterbanden is precies te zien welke regels waar gelden. Zelfs wanneer u sneeuwkettingen aan boord dient te hebben.

Over zomerbanden
Veel mensen zijn in de veronderstelling dat seizoensbanden ‘geldklopperij’ zijn en besluiten daarom het hele jaar op winterbanden te rijden. Zo voldoet u tenslotte aan de regels van onze buurlanden en kunt u overal naar toe.

Er is echter een maar… Naast het aspect veiligheid slijten winterbanden in de zomer veel sneller en zorgen deze voor een hoger brandstofverbruik.

U zult, op termijn, goedkoper uit zijn door elk seizoen te wisselen van schoeisel.

Klik hier onder om vooraf uw garage bezoek te reserveren