Vrijwillige taxi

Vrijwillige “Taxi”

Stichting Salders Doet! Heeft de oplossing voor mensen die beperkt zijn in hun mobiliteit. De vrijwillige vervoerscentrale van Stichting Salders Doet! heeft de kwaliteit van een professioneel Taxibedrijf, in werkelijkheid wordt het vervoer uitgevoerd door een vrijwilliger of mantelzorger.

Wat is het doel?

Door inzet van een aantal Almeerse vrijwilligers denken wij het leven voor de inwoners van Almere een stuk dragelijker te maken. Denk hierbij aan: koffie drinken, samen naar de markt, begeleiding van/- naar het ziekenhuis of een dagje er op uit naar bijvoorbeeld vogelpark Avifauna, Artis, Musea, etc ,etc.

Wat kan ik als vrijwilliger verwachten?

De vrijwilliger krijgt bedrijfskleding en een volledig uitgerust voertuig voor het vervoeren van personen. Tijdens de rit ontstaan er gesprekken die zowel een vrolijk als een minder vrolijk karakter kunnen hebben. Als de klant op haar/zijn eindebestemming is, geeft het de klant een zeer bevredigend gevoel dat het zijn verhaal heeft kunnen doen. Het doet de chauffeur goed dat hij een luisterend oor heeft kunnen aanbieden en vervolgens waar neemt dat de klant positiever zijn weg vervolgt dan dat hij instapte. Dan weet de chauffeur dat hij zijn werk goed gedaan heeft.

Waarom zou ik dit doen?

Het leuke aan het vervoeren van mensen is de vrijheid, het hebben van collega’s en de gezellige gesprekken onderweg.
Ondanks dat niet elke rit in aanmerking komt van het WMO vervoer, kunnen wij deze klanten toch vervoer op maat blijven aanbieden. Deze service kunnen wij aanbieden door een deel van het vervoer te laten uitvoeren door vrijwilligers.

Hebben wij u enthousiast kunnen maken, schroom dan niet en neem contact via het VACATURE contactformulier.